CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

duminică, 7 decembrie 2008

Scortisoara




Scortisoara


Scortisoara este un condiment obtinut din scoarta uscata a unui copac din Asia de Sud-Vest, pe care il putem intalni in Japonia, China, Vietnam, Indonezia, dar si in tarile din America de Sud.

Bucatile uscate de scoarta sunt vandute ca atare sau macinate sub forma de praf. Gustul lor este caracteristic, dulceag si aromat, usor intepator. Scortisoara se foloste in bucatarie la prepararea unor prajituri si este un ingredient nelipsit din vinul fiert, dar si din alte bauturi fierbinti (ceai, lapte).
Scortisoara ca remediu naturist

Din scortisoara se pot prepara insa si infuzii pentru tratarea unor afectiuni ale cavitatii bucale (stomatite, gingivite, halena), sau pentru reglarea activitatii sistemului nervos.
Ceai verde cu miere si scortisoara

Se prepara o infuzie din o lingurita de frunze de ceai verde si un varf de lingurita de scortisoara, peste care se toarna o ceasca de apa fierbinte. Se lasa 7-10 minute si se strecoara. Se indulceste cu o lingurita de miere. Acest ceai are un efect revigorant si tonic.