1.Ignorarea sanatatii scalpului
De cele mai multe ori uitam ca de aici porneste sanatatea parului nostru. Foliculii pilosi din scalp sunt cei din care se nasc firele noastre de par. La baza acestor foliculi se gasesc papilele, care produc celule ale parului, ce ies din acesti foliculi, intarindu-se si formand parul. Acesta descriere simpla ne face o idee despre importanta ingrijirii scalpului intr-un mod corespunzator.
Cea mai buna metoda de tonifiere a radacinii parului si imbunatatirii circulatiei sangvine este masajul scalpului. Acesta poate fi totodata si foarte relaxant. Uleiurile esentiale sunt cele mai indicate in acest scop. Cele din portocala sau lamaie au un efect tonic si energizant, care previne, in acelasi timp, si caderea parului.
2. Spalarea zilnica pe cap
Daca nu iti vei alege un sampon pentru spalare frecventa, parul nu va suporta destul de bine aceasta actiune. Si cum, "de ce fugi, nu scapi", este un proverb perfect valabil in acest caz, trebuie sa stii ca, cu cat iti vei spala parul mai des, cu atat ti se va ingrasa mai tare. Parul trebuie spalat atunci cand simti ca incepe sa se ingrase. Lasa-l sa iti vorbeasca si nu te lua dupa ce iti spun prietenele. Fiecare tip de par este deosebit si trebuie tratat asa cum ti-o cere el, adica intr-un mod deosebit. Nu uita sa folosesti samponul corespunzator tipului tau de par.
3. Indreptarea parului cu placa in fiecare saptamana
Oricat de mult iti place parul drept, incearca sa eviti serviciile spectaculoase pe care ti le aduce o placa de par. Odata ce te-ai obisnuit cu ea, vei obtine, daca nu pe loc, intr-un final apropiat, un par tern, din care vei fi nevoita sa tunzi o bucata apreciabila. O poti folosi doar cand este strict necesar, aceasta insemnand de cateva ori pe an. Chiar si atunci vei folosi o placa din ceramica, evitandu-le pe cele din metal. Este foarte important, sa stii ca placa se va folosi pe un par uscat foarte bine, niciodata pe un par ud.
Pentru fetele cu parul decolorat sau care folosesc oxidanti puternici de 9% sau 12%, folosirea placii ar trebui sa iasa din discutie. Acest gen de par este si asa destul de agresat de pudra si oxidanti, ca sa mai suporte o agresiune in plus. Rezultatele nefaste vor fi vizibile pe loc, parul luand un aspect de guma.
4. Taparea frecventa si incorecta a parului
Evita pe cat posibil sa iti faci o obisnuinta din taparea parului. Ocazional te poti folosi de acest procedeu, cu conditia de a o face intr-un mod corect. Pentru a-ti tapa parul, trebuie sa urmezi nu mai mult de patru pasi:
a. Se alege o suvita din varful capului
b. Aceasta se va tapa la radacina, urcand pe suvita cel mult 4 cm, in functie de lungimea parului
c. Se continua cu suvita urmatoare, care duce in directia fruntii
d. La sfarsit parul se va finisa doar la suprafata, pieptanandu-l usor cu o perie fina.
Sursa: www.divahair.ro
joi, 29 ianuarie 2009
Patru greseli in intretinerea parului
Publicat de criss la 13:16
Etichete: life-style
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
interesant post dar din pacate parul meu ma paraseste
Nu conteaza....iti sta bine si cheliuta...hihihi.
Trimiteți un comentariu