*4 kg de gogosari
*2 kg de conopida
*2 kg de morcovi carotte
*2 kg de telina(cap+frunze)
Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus.
Apoi, gogosarul se taie(se tine minte ora la care s-a taiat- exemplu ora 12) si se lasa asa pana a doua zi, chiar si dupa ora respectiva-ora 12, dar nu mai devreme de aceasta ora.
A doua zi se pune intr-un vas mare gogosarul taiat felii cat degetul de la mana, cu 1/4 sare si 1/2 zahar, intercalat, se aseaza in straturi.
Restul se taie in forme diferite, in zig-zag: conopida, morcovul si capatana de la telina; frunzele se taie normal, apoi se stoarce bine gogosarul, care se pune peste ele.
Se amesteca bine tot continutul.
La lichidul care este aproape de 2 litri, se adauga otet de 9 grade.
Acest continut intra intr-un borcan de 10-12 kg, dar poate intra si in 4 borcane a cate 3 litri.
sâmbătă, 29 noiembrie 2008
Salata bulgareasca
Publicat de criss la 05:41
Etichete: conserve pentru iarna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
arata foarte bine
Empiric vorbind, sunt inca sceptic.
Trimiteți un comentariu