CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

vineri, 27 februarie 2009

Machiajul in functie de personalitate




De multe ori ne trezim ca suntem prizonierele unei rutine, ca dimineata punem pe noi rapid cele mai la indemana si mai simple haine, ne machiem cu putin rimel si blush si iesim pe usa ca o furtuna. Timpul nu ne mai lasa deloc sa ne evaluam si sa luam decizii care sa fie in concordanta cu ceea ce noi ne dorim. Stilul personal este cel mai important atunci cand dorim sa ne simtim bine in pielea noastra. Aceasta regula nu se aplica numai in coafarea parului si in vestimentatie, ci si in make-up. Pentru sezonul cald, tendintele in make-up pot fi usor asociate cu trei dintre cele mai puternice personalitati feminine: femeia naturala, femeia romantica si femeia provocatoare.


FEMEIA NATURALA - ai o personalitate linistita, serioasa, cu un farmec feminin ce vine de la sine. Preferi securitatea, esti foarte responsabila si practica, ambitioasa si hotarata. Preferi un machiaj simplu, care sa-ti evidentieze calitatile naturale, fara a recurge la trucuri excesive. Iata cum poti modela un astfel de machiaj:

• Exfolieaza si hidrateaza tenul in mod regulat. Pentru un machiaj natural, tenul trebuie sa arate impecabil.
• Evita fondul de ten crema, foloseste un fond de ten usor sub forma de spuma. Poti inlocui fondul de ten cu un hidratant bun cu SPF si mici particule stralucitoare.
• Nu ceda tentatiei de a aplica prea mult blush. Nuantele de roz perlat sunt cele mai potrivite.
• Foloseste farduri in nuante neutre. Foloseste dermatograful sau eyelinerul numai pe pleoapa de sus. Opteaza pentru gloss-uri transparente.

FEMEIA ROMANTICA
- jucausa si plina de energie, esti sensibila la frumos si foarte empatica. Flexibila si deschisa la nou esti foarte creativa si dornica sa fii in centrul atentiei. Vorbareata si optimista, machiajul potrivit pentru tine este descris de accente feminine si senzuale, de nuante pastelate si un ten stralucitor. Iata regulile pentru un astfel de machiaj:

• Pentru un ten luminos amesteca fondul de ten cu o picatura de lotiune de corp cu particule stralucitoare.
• Obrajii trebuie sa fie centrul atentiei, foloseste un blush in nuante deschise si vesele sau chiar un lip gloss stralucitor, aplicandu-l cu varfurile degetelor.
• Foloseste farduri de ochi pastelate, dar in nuante subtile, in niciun caz intense.
• Concentreaza-te pe gene, acestea trebuie sa fie lungi si gata sa cucereasca. Foloseste un ondulator de gene si doua straturi de mascara.
• Lasa buzele cat mai naturale, foloseste un gloss in nuante neutre.
• La sfarsit, foloseste o pudra stralucitoare pe care sa o aplici in cantitati foarte mici pe obraji, pe frunte, pe barbie si chiar pe decolteu.

FEMEIA PROVOCATOARE - cu o inteligenta aparte, esti facuta sa conduci si excelezi in comunicare. Iti bazezi deciziile pe logica, dar uneori iti place sa-ti asumi riscuri si esti foarte entuziasta. Iti place sa te implici in discutii contradictorii si nu accepti sa fii refuzata. Fiind o femeie puternica si greu de multumit, ai o inclinatie spre drama si iti place sa te simti intotdeauna ca pe covorul rosu. Iata cateva reguli de make-up care sa te ajute:

• Un look dramatic striga pentru un ten imaculat. Alege un fond de ten care acopera foarte bine orice pata.
• Ochii trebuie sa fie in centrul atentiei. Nu te limita numai la nuante de carbune si de maron, joaca-te cu nuantele! Mov, albastru, verde toate culorile sunt o optiune excelenta. Daca iti este totusi teama de culori prea puternice, atunci opteaza pentru farduri crema, care vor mai imblanzi culoarea.
• Alege un bronzer in locul unui blush, pentru a nu construi un machiaj exagerat.
• Din moment ce ochii sunt in centrul atentiei, mentine buzele in nuante cat mai naturale.

Sursa:www.divahair.ro

vineri, 13 februarie 2009

Istoria Sfantului Valentin


Originile Zilei Îndrăgostiţilor sunt ambigue. Anumite scrieri amintesc Sfântul Valentin ca fiind la origine o săbătoare catolică şi care, înaintea Evului Mediu, nu era sinonimă cu sărbătoarea îndrăgostiţilor. În calendarul Atenei antice, perioada cuprinsă între jumătatea lui ianuarie şi jumătatea lui februarie era destinată celebrării dragostei şi a fertilităţii, fiind rezervată uniunii sacre dintre Hera (zeiţa fecundităţii şi a mariajului) şi Zeus (regele zeilor). În Roma antică, pe 15 februarie avea loc Lupercalia, sau ziua fertilităţii, sărbătoare care era dedicată lui Lupercus, zeu al turmelor şi al păstorilor şi Junonei, protectoarea femeilor.

Cel puţin trei sfinţi, purtând numele Valentin, au fost martirizaţi, data comemorării lor fiind fixată în jurul anului 498, pe 14 februarie.
Unul dintre ei a trăit în timpul Împăratului roman Claudiu al II-lea, în sec. III.

În acea epocă, Roma era angajată în campanii militare sângeroase, iar împăratul, numit şi Claudiu cel Crud, le interzicea soldaţilor lui să se căsătorească, considerând că bărbaţii nu mai vroiau să plece la luptă din cauza ataşamentului pentru soţiile lor. În ciuda ordinelor Împăratului, preotul Valentin a continuat să celebreze căsătorii, în secret, motiv pentru care a fost decapitat.

Asocierea dintre dragoste şi Sfântul Valentin a fost considerată de un mare număr ca istorici ca o legendă care viza descurajarea sărbătoririi Lupercaliilor de către tinerii îndrăgostiţi romani, considerată o sărbătoare păgână. Sfăntul Valentin a fost îndelung celebrat nu ca sărbătoare a îndrăgostiţilor, ci a celor singuri. În această zi, tinerele necăsătorile se ascundeau în împrejurimile satelor lor, cu speranţa de a-şi găsi perechea. Cuplurile care se formau trebuiau să se căsătorească în acelaşi an.

Abia în epoca medievală, spre secolul al XVI-lea, ziua Sfântul Valentin capătă o conotaţie amoroasă în Franţa şi în Anglia. În această zi îndrăgostiţii schimbau bilete (ilustrate cu simboluri cum ar fi Cupidon sau inimioare) şi îşi spuneau Valentini.

În zilele noastre, Sfântul Valentin este sărbătoarea îndrăgostiţilor în majoritatea statelor Occidentale. Însă ziua a fost preluată şi de ţări asiatice precum Japonia sau Coreea, unde îndrăgostiţii îşi dăruiesc pe 14 februarie bomboane, ciocolată şi flori. În Taiwan este sărbătorită atât ziua de 14 februarie, cât şi cea de 7 iulie, pe baza unei tradiţii chineze. Aici, bărbaţii obişnuiesc să le dăruiască femeilor buchete de flori scumpe, cu diferite semnificaţii: un trandafir roşu înseamnă "unica iubire", unsprezece trandafiri semnifică "favorită", 99 de transafiri este un jurământ pentru "totdeauna", iar un buchet de 108 trandafiri se traduce prin "Căsătoreşte-te cu mine!".

Există însă şi ţări care au rămas fidele sărbătorilor autohtone. De exemplu, în Brazilia ziua iubirii este 12 iunie, iar în Columbia o sărbătoare similară este celebrată în a treia vineri şi sâmbătă a lunii septembrie.

Deşi românii au preluat Ziua Îndrăgostiţilor şi o sărbătoresc pe 14 februarie, unii îşi amintesc şi celebrează şi Dragobetele, pe 24 februarie.

Sursa:www.realitatea.net

Macesele va intaresc organismul


Macesul (Rosa canina) este o specie din genul Rosa, inrudit cu trandafirul. Creste sub forma unei tufe de mari dimensiuni in poienile padurilor de la campie si dealuri, la liziera acestora sau pe campuri si pasuni, in apropierea palcurilor de copaci. Are nevoie de mult soare pentru a creste si a inflori, de aceea nu il vom intalni in spatiile umbrite.

Tufa de maces are o inaltime de pana la 3 m, cu mai multe tulpini lungi acoperite cu spini puternici. Tulpina poate fi usor ghidata pe orizontala, de aceea este folosit pentru realizarea unor perdele de sarma ghimpata vie, pentru delimitarea proprietatilor.

Macesul infloreste in lunile de vara, iunie-iulie. Florile sunt mari, albe, de culoare alb-roz, care cresc grupate sau solitare. Toamna pana in octombrie se pot culege fructele din care se prepara un ceai fortifiant.
Macesele...

... nu sunt de fapt fructele plantei ci doar receptaculul florilor, numit enduvie. El are o forma alungita si o culoare caracteristica, cu nuante de la portocaliu la rosu inchis.

Dupa recoltare macesele se usuca
in incaperi bine aerisite, pana ce acestea capata un aspect stafidit si se pot rupe in degete. Ele contin foarte multe vitamine, in special vitamina C, dar si vitaminele B1 si B2, K si PP. Ceaiul de macese stimuleaza pofta de mancare, intareste imunitatea organismului si este vasodilatator.

Un alt preparat obtinut din macese este siropul. Se pot folosi atat macesele proaspete cat si cele uscate, la o cana de macese adaugam o jumatate de kilogram de zahar si un litru de apa. Se fierbe jumatate de ora la foc mic si se filtreaza, apoi se lasa sa se raceasca. Se pastreaza la rece.

Macesul de munte (Rosa pendulina) este mult mai bogat in principii active decat cel de la campie, in special in ceea ce priveste continutul de vitamina C.
Sursa:www.bioproduct.ro

Vitamina B1



Vitamina B1 este extrem de necesara pentru metabolismul normal al hidrantilor de carbon in organism si de aceea in cazul unei mari cantitati de hidranti de carbon in hrana creste si necesitatea in aceasta vitamina.In cazul unei cantitati insuficiente de vitamina B1 in hrana,la inceput se ob- serva o scadere a capacitatii de munca,senzatie de greutate in picioare,re-activitate scazuta,dureri pe traiectul nervilor.

Ulterior se pot observa pierderea sensibilitati cutanate,tulburari ale activitati cardiace, edeme si polinervrita(inflamatia trunchiurtilor neroase).

In tarile Asiei,avitaminoza B1 este cunoscuta sub numele de boala "beriberi".

Sursele de vitamina B1 sunt constituite de paine de secara si painea din faina de grau integrala,hrisca,crupele de ovaz,fasolea,mazarea,

soia,carnea(mai ales cea de porc), ficatul, rinichii, ouale, cartofii.Foarte multa vitamina B1 se gaseste in drojdia de bere.

In painea alba,din faina de grau de calitate superioara, aproape nu exista vitamina B1 si de aceea trebuie sa ne hranim, nu numai cu paine alba,

ci si cu paine neagra.

joi, 5 februarie 2009

Horoscop Urania 2009




Horoscop Berbec 2009

Puteti realiza foarte multe in 2009, iar pana la un trai tihnit si linistit nu mai e decat un pas. Merita sa va amintiti ca se poate si "incet dar sigur". Energia de care va bucurati de la o vreme se va amplifica, datorita lui Jupiter.

Puteti ramane indraznet in plan mental - e chiar indicat. Nu ezitati sa faceti planuri de viitor!

Un an care se arata a fi bun pentru Berbeci, cu promisiuni pentru o multime de suprize placute, in special in partea vietii sociale si a carierei. Insa, sunt posibile si unele devieri la nivelul rezistentei psihice, tocmai de aceea este bine sa incepeti sa va ingrijiti de sanatate inca din prima luna a anului 2009.

Anul 2009 este un an al dragostei si al romantismului pentru nativii din Berbec. Din ianuarie pana in martie, cineva care isi doreste sa-ti castige respectul iti va atrage atentia. Brusc, vei dori sa elimini toate regulile si toate obstacolele, sa-ti redefinesti pozitia si sa dovedesti cat de onorabile iti sunt intentiile, ca sa poti sa te asiguri de vei avea asigurate toate premisele de a-ti crea si intretine o relatie frumoasa si de lunga durata.

In 2009 va trebui sa iei niste decizii majore in ceea ce priveste viata profesioanala, din cauza celor doua eclipse, semne clasice ale schimbarii. In jurul datei primei eclipse din martie iti va fi aratata directia catre care trebuie sa te indrepti si va trebui sa cauti neincetat noi directii in cariera. La data celei de a doua eclipse din septembrie, vei fi gata sa iti impachetezi lucrurile de la vechiul loc de munca si sa te indrepti catre un alt serviciu. Fii atenta la urmatorii pasi inainte de a rupe colaborarea cu vechii angajatori!

2009 rezerva si o minunata poveste de dragoste celor nascuti sub semnul Berbecului. In acest an, viata ta amoroasa va culmina cu o relatie minunata, care te va face sa vezi totul in roz. Flacarile vechii iubiri s-ar putea sa iti puna piedici cand va fi sa te hotarasti sa te arunci in bratele noului Fat-Frumos descoperit. Familia si prietenii nu vor fi nici ei mai intelegatori cu nativii din Berbec. Dar pare ca este ultima ta sansa de a-l gasi pe „domnule perfectiune". Urmeaza-ti inima si nu fa exact ce iti spun ceilalti; tu stii cel mai bine ce simti.

Deciziile majore vor fi mai usor de luat din luna decembrie si nici nu va trebui sa te ingrijorezi de repercursiunile lor. Te pregatesti pentru 2010, an care te va lua prin surprindere, pentru ca iti pregateste multe schimbari. Indiferent unde vei sfarsi (ori cu cine), tine minte ca anul 2009 va fi un an pe care ti-l vei reaminti cu drag toata viata.



Horoscop Taur 2009


Pentru Taur, anul 2009 marcheaza sfarsitul unei perioade de 2 ani de transformari. Va trebui sa va autoanalizati si sa schimbati ceea ce este de schimbat. Este vremea maturizarii.

Evolutia personala a nativilor Taur va fi sub bune auspicii aproape pe toata perioada anului viitor. Vei avea parte de o bogata dezvoltare interioara si extrem de prolifica. Cel mai probabil, vei descoperi noi cai de a-ti dezvolta personalitatea si de a-ti consolida drumul in viata.

La inceputul anului 2009, din ianuarie pana in martie, vei avea multe sanse de calatorie.. Aventura este cuvantul pe ordinea de zi, cu partenerul alaturi. Daca esti singura, nu te impacienta, vei gasi cu siguranta pe cineva sa iti fie alaturi.

Problemele care privesc cariera si viata profesionala a Taurului isi vor gasi rezolvarea, pentru ca nativii din zodia Taur sunt pe o curba ascendenta datorita unei influente pozitive a astrelor si vor primi sfaturi bune de la o femeie sau de la un om mai in varsta. Ai incredere in cei dragi si in cei mai experimentati decat tine. Te vor ajuta mai mult decat iti aimginezi.

Dorinetele taurilor vor fi indeplinite si vor realiza tot ceea ce isi vor propune. Acesta este anul in care incapatanarea nativa a taurilor va fi pe deplin recompensata. Fie ca este vorba despre inceperea unei afaceri proprii, dezvoltarea celei existente sau gasirea serviciului perfect, urmeaza-ti visele si instinctul cu hotararea-ti caracteristica si pana la sfarsitul lui iunie vei vedea cat de departe ai ajuns!

Ultimele luni ale lui 2009 vor veni cu mari schimbari pentru tauri, cele mai multe implicand finantele: imbunatarirea starii financiare, infuzii de capital, obtinerea de imprumuturi sau fonduri si dezvoltari simtitoare ale relatiilor de afaceri.

Nativilor din Taur va incepe sa se mearga din ce in ce mai bine, iar aceasta stare de bine este doar inceputul, pentru ca totul va merge asa cum si-au planuit si in 2008.


Horoscop Gemeni 2009


Sub influenta planetelor Mercur si Pluton, nativii Gemeni vor avea un an in care sunt posibile aparitia sentimentelor de insatisfactie, pe diverse nivele, dar pe perioada scurte. Aceasta pentru ca, in contrapartida, influenta lui Jupiter va fi benefica si iti poate aduce unele evenimente extrem de favorabile.

Optimismul trebuie sa te caracterizeze, ceea ce inseamna un mic efort de vointa din partea ta, pentru a nu lasa ca gandurile negre sa te cuprinda.

Gemenii vor balansa intre familie si cariera in 2009. Eclipsele din 2009 le vor avantaja viata sociala, casa si familia dar si cariera, sugerandu-le ca e timpul sa devena mai activi.
Pentru majoritatea nativilor din Gemeni, 2009 este un an in care se vor face mai mult auziti si mai mult ascultati. Veti primi atentie si de la persoanele care pareau pana acum sa va ignore. Gemenii vor lua decizii corecte in 2009, mai ales daca vor fi atenti la semnalele care le vin si care pana acum erau neluate in seama.

Datorita lui Uranus primele trei luni ale lui 2009 vor fi semnificative si Gemenii vor avea succes. O nevoie stringenta de independenta va marca aceasta perioada a anului. Veti avea curajul sa faceti schimbari, va veti asuma riscuri si veti pasi pe carari pe care nu ati mai fost vreodata.

De la inceputul lui mai, nativii din Gemeni isi vor indrepta atentia catre casa, familie dar nu isi vor neglija nici cariera. Totul este ca Geamanul sa se hotarasca sa faca ceea ce trebuie facut.

Din noiembrie, Jupiter va influenta munca, sanatatea si rutina zilnica a Geamanului. Este timpul potrivit sa incepeti un nou proiect sau sa schimbati locul de munca. Datorita unui impuls dat de Uranus si Jupiter, conditiile de munca se vor imbunatati simtitor si veti avea sansa de a fi promovat.

Din decembrie 2009, Jupiter favorizeaza parteneriatele, oferindu-va sansa de a gasi bucurie in compania cuiva; daca Geamanul este implicat intr-o relatie, aceasta isi va releva noi valente, iar pentru nativii care nu si-au gasit inca perechea se intrevede intalnirea unei persoane speciale. Singuratatea va lua sfarsit si veti gasi un partener. Din a doua jumatate a lui noiembrie, Jupiter va face ca prezenta gemenilor sa fie una extrem de agreabila.



Horoscop Rac 2009

In ultimii 3 ani, Uranus v-a indus dorinta de mai multa independenta. Din aprilie 2009, apar in viata dumneavoastra persoane energice si evenimente neasteptate, care va vor ajuta sa va redefiniti calea de urmat.

Anul 2009 iti va cere un efort suplimentar si multa flexibilitate pentru a avea liniste in viata profesionala si sociala, in timp ce viata personala pare a fi pusa la adapost de valurile vietii. Sunt posibile suprize de anvergura si evenimente imprevizibile. Unele dintre ele se pot regasi in evolutia carierei, tocmai de aceea evita sa fii refractar(a) la schimbari. In principiu, acestea vor lucra in favoarea ta, cu conditia sa accepti provocarile.

Din cauza influentelor lui Uranus si Jupiter in sectorul dragostei si al placerilor si din cauza imbunatatirii cailor de comunicare datorate eclipselor din 2009, anul va fi plin de evenimente placute pentru nativii din Rac.
Va asteapta un an plin de lumina si impliniri. Interesul Racilor va fi suscitat de o iubire mai veche din trecut care revine in forta sau o noua iubire se va transforma intr-o relatie de lunga durata.
Daca te afli in cea de-a doua situatie, trebuie sa stii ca iti va fi greu sa te rupi de vechea relatie nemultumitoare, insa va trebui sa o faci, mai ales ca toate incercarile de revigorare par sa fi dat gres.

Schimbarile sunt la ordinea zilei si veti simti nevoia de mai multa libertate persoanala, o schimbare care sa rupa tiparele, care va avea ca efect extinderea experientei de viata a Racilor.
Te vei bucura de o mai mare popularitate si vei face cunostinte noi. In 2009 neprevazutul va fi de partea ta, pentru ca evenimentele vor fi de bun augur
si oportunitatile nu vor intarzia sa apara la tot pasul.

In 2009 nativii din Rac vor fi mai increzatori in fortele proprii, mai fericiti si in general vor avea o atitudine pozitiva. Racii vor fi extrem de atractivi in iulie, dar mai ales la sfarsitul lui Octombrie.
Lunile Octombrie si Noiembrie sunt foarte importante si pline de intelesuri pentru voi. Cu Venus si Martie aliniate, viata sentimentala a Racilor va lua o intorsatura pozitiva, iar daca esti singura si neimplicata in vreo relatie, vei fi pe punctul de a lega o legatura noua.

Racii vor trebui sa fie atenti, pentru ca aprilie si mai vor fi luni foarte active, insa eclipsa de la sfarsitul lui Martie le va umple bateriile, furnizandu-le energia de care au nevoie.

Anul 2009 va fi pentru Raci un an in care se vor focaliza mai mult pe imaginea publica si pe cariera. Desi anul nu va fi unul foarte bun din punct de vedere finaciar, va veti descurca foarte bine si veti avea sentimentul ca aveti control asupra finantelor proprii.



Horoscop Leu 2009


Pentru Leu, anul 2009 este favorabil activitatilor care presupun creativitate. In aceste domenii puteti avea realizarile la care visati de mult timp si pentru care munciti de peste un an.

Tot ceea ce vei face in 2009 va trebui sa fie sub semnul impactului pe care il poate avea orice actiune a ta - la serviciu, scoala, in dragoste, in familie etc - asupra persoanelor din anturaj. In dragoste vei incepe anul sub dominatia nevoii de flirt, iar in sanatate concentreaza-te pe mentinerea balansului psihic.

In 2009 nativii din Leu vor fi foarte preocupati de relatiile personale, bazate pe sentimente reale, care par sa fi intrat intr-un con de umbra sau sa lipseasca.
Din fericire, cand vine vorba de viitori parteneri, veti sti ce va place si ce nu, iar in anul 2009 abilitatile dumneavoastra de perceptie vor fi mai ascutite ca oricand.

Datorita aspectelor pozitive pe care le aduce 2009, relatiile personale vor progresa si va vor aduce mai aproape de partener. Atasamentul fata de partener va fi in crestere si dragostea va inflori in relatia voastra. Va puteti chiar casatori pana la sfarsitul anului.

Cariera si viata profesionala sunt doua aspecte foarte importante pentru Lei in 2009.
Veti munci din greu si veti vedea cu siguranta si rasplata stradaniilor voastre. Va asteapta cresteri ale salariului, promovari si bonusuri, adica exact telul Leilor va fi atins.

Spre sfarsitul anului aveti chiar sansa de a deveni o autoritate in domeniul in care lucrati sau sa obtineti macar o promovare si aprecierea generala.

2009 ii pune pe nativii din Leu in fata unor noi provocari carora le vor face fata cu succes si Leii vor accede pe noi culmi.
Vor fi timpi cand va trebui sa te ridici din pat si sa mergi la serviciu, desi nu ai nici un chef si probabil acelea vor fi datile cand esti pe lista cu promovati.
Rasplata voastra in acest an va fi rezultatul lucrurilor pe care le veti face desi nu simtiti nici un imbold in a le duce la indeplinire.



Horoscop Fecioara 2009

In 2009, totul depinde de relatiile cu cei din jur, de la partenerii de afaceri pana la prieteni si rude. Jupiter va stimuleaza evolutia in plan sentimental.

Va trebui sa eviti sa te mai comporti ca un copil rasfatat, atat in viata amoroasa cat si in cea profesionala, altfel va fi in detrimentul tau..

Ceea ce vei face foarte bine in 2009 va fi adaptarea ta rapida si flexibila la schimbari de ultim moment. Vei beneficia de un bun tonus si dinamism, insa vei fi dispus(a) la excese.

In acest an Fecioarele isi vor gasi jumatatea sau cel putin sansa de a intalni o persoana foarte speciala. Eclipsesle care traverseaza prima si a saptea casa solara a zodiei Fecioara sugereaza o atentie sporita in sfera relatiilor personale. Cautarea relatiei perfecte sau imbunatatirea celei actuale e un subiect la ordinea de zi pe agenda anului 2009.

2009 ii gaseste pe cei nascuti in Fecioara profund indragostiti de cineva unic si special, un cu totul alt gen de persoana fata de ce tipul de oameni cu care erau obisnuiti si a caror companie o cautau. Vei avea parte de o relatie dinamica, imprevizibila si pe care nu o vei putea evita sub nici un motiv, rupta de tiparele obisnuite si aceasta relatie te va face vesela si fprofund fericita.

Pana in martie va trebui sa fii prudenta, sa nu iti asumi riscuri financiare si sa faci lucrurile pe indelete. Din 28 octombrie pana in 28 decembrie pot aparea probleme de comunicare, asa ca nativii din Fecioara ar trebui sa isi tina toate documentele in ordine si sa isi faca treaba la serviciu cu constiinciozitate.

In 2009 nativii din Fecioara vor fi intr-o vesnica alerta si vesnic ocupati, dar si vor fi pusi in situatia de a calatori sau de a se muta. In acest an iti vei largi cercul de cunostinte, iti vei imbunatati aptitudinile de comunicare si chiar s-ar putea sa scrii si chiar sa publici ceea ce scrii sau sa iti indrepti atentia spre publicitate.

Anul 2009 ar trebui sa se dovedeasca pentru Fecioare un an plin de provocari, un an plin si fructuos. Viata pare sa fie traita la viteaza maxima in 2009 si chiar asa va fi. Fecioarele vor invata ca vor avea de pierdut din cauza precautiilor exagerate, a scepticismului si a fricii de a lua decizii. In 2009, daca esti nascuta in zodia Fecioara, vei gasi noi moduri de a te exprima care ii vor face pe cei din jurul tau sa teadmire chiar si mai mult.


Horoscop BALANTA 2009

Un an 2009 care se arata a fi destul de agitat, ca si climat astral, pentru nativii Balanta. Vei avea nevoie sa faci destule eforturi pentru a obtine ceea ce iti doresti. Mai multe schimbari iti vor afecta viata, fie pe rand, fie simultan. Important este sa nu-ti pierzi increderea. Vei gasi cu siguranta solutiile pentru a-ti fi bine daca vei actiona mereu fara panica.

Balantele au calitati native de pacificatori. Intotdeauna sunt cei mai buni mediatori, indiferent de personanele care s-ar afla in dispute. Dar va trebui ca in 2009 sa fiti mai atente, pentru ca in acest an veti avea tendinta de a va pune interesele personale pe primul plan, de a deveni mai egoiste si de a da mai multa atentie problemelor personale decat sa dati atentie problemelor celor apropiati.
Balanta este semnul generalilor. Cei mai multi generali celebri din istorie s-au nascut sub semnul Balantei. Daca planuiti sa lucrati pe baza de parteneriate sau colaborari in 2009, veti avea mari beneficii de ordin financiar. In acest an, unele Balantele il vor gasi pe Fat-Frumosul dorit si mult asteptat, sau se vor trezi ca stau pe o mina de aur.

Scopul nativilor din Balanta va fi sa isi echilibreze bugetul in acest an si daca veti fi constiinciosi, acest lucru chiar va reusi.

In 2009, chiar daca nu vei fi in lumina reflectoarelor, tot tu vei fi cea care trage sforile. Poate ca partenerul va aduna toate recompensele, insa Balanta de langa el este responsabila pentru toate realizarile si dirijeaza intreaga actiune.

Prietenii va vor fi de mare ajutor Balantelor in 2009. Veti gasi la ei o mare onestitate si si desi nu va veti face prieteni noi sau familia nu va fi foarte onesta in relatiile cu Balantele, prietenii Balantelor le vor spune ceva foarte adevarat si foarte dur care sa le atraga atentia. Din punct de vedere financiar, 2009 nu este un an deosebit de fructuos, dar nici unul dezastruos, pentru ca cei nascuti sub semnul Balantei se vor organiza foarte bine si isi vor administra admirabil banii.


Horoscop Scorpion 2009

Pentru Scorpion, anul 2009 aduce mari realizari in plan financiar. In sfarsit, puteti sa scapati de grija zilei de maine si sa asigurati un trai indestulat celor dragi.

Un an care poate fi bun pentru nativii Scorpion, fara influente negative astrale. In 2009 iti vei putea manifesta originalitatea, in principal in cariera, unde capacitatile si cunostintele tale au toate sansele sa iti fie recunoscute.

Nu este un an in care sa faci alegeri drastice si nici nu trebuie sa refuzi concesiile care ti-ar usura viata.

Scorpionii nu vor uita cu usurinta anul 2008, datorita multor lucruri pozitive care s-au intamplat in anul trecut, iar anul 2009 va fi cam tot atat de bun.
De fapt, inca de la inceputul anului, datorita unei explozii de energie care vine direct de la Jupiter, nativii din Scorpion fi activi, foarte ocupati si uluitor de pasionali.
Partea buna este ca aproape toata lumea nu va fi numai deschisa la ideile tale, ci si dornica sa stie ce e in mintea si inima ta.

In 2009 aveti numeroase optiuni romantice. Lumea nu va reusi sa reziste sarmului dumneavoastra, magnetismului tipic Scorpionului.
Daca esti nativ Scorpion, fa-ti jocul, dar nu te arunca prea repede in angajamente.
Daca nu esti atent acum, te poti arde mai tarziu.

In primele doua luni esti la apogeul stralucirii tale.Vei avea capacitatea de a vorbi cu oricine, despre orice (chiar daca v-ati gandit ca ati incercat in trecut si nu ati reusit).
In speta, acest farmec va dura, spun astrele, pana in luna martie, ba chiar si in aprilie, iar partea interesanta a situatiei este data de faptul ca cel mai usor iti va fi sa prezinti tuturor absolut orice ca fiind normal.

Iti vei coordona cu usurinta banii si superiorii pur si simplu te vor iubi si vor aprecia efortul pe care il depui la locul de munca.
In septembrie si octombrie ai grija la relatiile sentimentale.
Un simplu flirt nevinovat se poate transforma intr-o relatie foarte serioasa.
Daca nativul Scorpion este deja implicat intr-o relatie, ar trebui sa nu se teama sa isi exprime sentimentele care vor fi foarte intense.
Partenerul Scorpionului va fi pur si simplu incantat sa il vada impartasindu-i cele mai ascunse, mai adanci si mai intime ganduri.


Horoscop Sagetator 2009

Anul 2009 va aduce pentru Sagetator o viata personala bogata, cum n-ati mai avut de peste 10 ani. Pluto v-a facut sa treceti prin tot ce poate fi mai greu pe plan emotional, pentru ca apoi sa va ajute sa descoperiti frumusetea vietii. Acum, in sfarsit, Jupiter va scoate la lumina si va invata sa va bucurati si sa fiti optimist.

Chiar daca astrele nu vor avea o configuratie ostila, vei avea de-a face cu unele configuratii tensionate. In unele perioade vei avea de facut fata unei stari de iritare, care poate avea influenta asupra climatului din jurul tau. Inca de la inceputul anului 2009 este bine sa adopti un mod de viata echilibrat, pe care sa-l mentii pe tot parcursul perioadei. Iti prinde bine pentru propria sanatate o dieta dar si calatoriile, pentru mentinerea tonusului si ...a contactului cu natura.

Sagetatorul canta o noua melodie.
Se va uimi pana si pe sine cu schimbarile pe care le va suferi in noul an 2009.
In timp ce alte semne zodiacale trebuie sa munceasca, sa trudeasca, sa se zbata din greu in acest an pentru a obtine ceva, Sagetatoriilor le merge totul ca pe roate.

O decizie mai veche de a va urma visele va poate duce spre tari indepartate, taramuri straine,chiar inapoi la scoala unde iti vei potoli setea de a invata.

In aces an Nativii din Sagetator vor fi in stare sa sa isi coordoneze banii cu usurinta si va avea control de sine.
Cand in ianuarie, februarie si martie va trebui sa faci fata mai multor evenimente importante, vei fi capabil sa le gasesti sensul spre o directie particulara si sa improvizezi propria ta strategie de viata.

Sagetatorii isi vor proteja integritatea personala extrem de eficient, datorita deja faimoasei lui onestitati.
Pentru Sagetatori anul 2009 reprezinta taierea nodului gordian si strangerea legaturilor de suflet.
Daca deja aveti o relatie stabila, casatoria sigur e pe aproape.
Daca nu, veti intalni pe cineva special anul acesta, o persoana cu care veti dezvolta o relatie speciala, de lunga durata.



Horoscop Capricorn 2009

Pentru Capricorn, anul 2009 aduce o adevarata descatusare a creativitatii - si realizari pe masura..
Zicala:"Incet dar sigur", ii caracterizeaza pe capricorni in anul 2009. Traversati o perioada de acumulari; tot ceea ce faceti va ajuta pentru o realizare viitoare.

La slujba veti avea mult de lucru, dar veti putea miza pe sprijinul colaboratorilor.
Sunteti decis sa faceti mari schimbari in viata dumneavoastra, iar Jupiter, Pluto si Saturn va sustin in prima jumatate a anului si va ajuta sa faceti planuri de viitor si investitii inspirate. Reusiti sa obtineti ceea ce v-ati dorit cu adevarat si sa va asigurati confortul binemeritat.

Nativii Capricorn, sunt printre privilegiatii zodiacului pentru anul viitor. Chiar daca nu vor scapa nici ei de micile influente negative date de Pluton si Neptun. In viata profesionala sau scolara va trebui sa faci fata unor evolutii in contratimp, ce pot fi depasite, insa, daca vei da dovada de rabdare si tenacitate.

Cand o usa se inchide, se deschide automat si o fereasta. Priveste cu atentie. Incearca sa apari in fata luminilor rampei astfel incat persoanele influente sa-ti vada potentialul de a-ti pune in practica ideile novatoare si iti vei atinge scopurile in 2009.
Selecteaza toate facturile si evita toate schemele vagi care iti sunt prezentate.

Anul 2009 va fi un an spectaculos nativii din zodia Capricorn..Toata lumea va fi mandra de Capricorni..S-au gandit poate unii ca esti un pic rusinoasa in luminile rampei, dar daca esti un Capricorn adevarat, ar fi bine sa te obisnuiesti cu asta deoarece esti un star anul acesta si vei ocupa cel mai bun loc pe tot parcursul intregului an 2009.

Capricornul a muncit din greu pentru a-si indeplini scopurile ( in special reputatia de persoana onesta si binevoitoare) in preajma sfarsitului de vara a anului 2005, de accea
va fi fi coplesit cu laude din partea colegilor de munca si a superiorilor pentru munca si eforturile depuse in 2009.
Asa cum anul 2005 a fost doar practica, anul 2009 va fi anul stralucirii celor nascuti sub semnul zodiacal al Capricornului.

O multitudine de oportunitati romantice ii vor iesi in cale Capricornului in anul 2009.
Viata va fi mai buna datorita multiplelor eforturi depuse, da tu, nativul Capricorn ai meritat-o pe deplin. Ridica-ti capul si relaxeaza-te! Fii mandra de efortul depus de tine, pentru ca incepe un an nou fantastic pentru tine si pentru cei apropati tie.
Si cum pentru tine incepe un an foarte bun, nu te sfii sa impartasesti acest lucru cu toata lumea, deoarece toti se vor bucura pentru tine si alaturi de tine.



Horoscop Varsator 2009

Pentru Varsator, 2009 se anunta un an de cumpana: "ori la bal, ori la spital".

Un an in care influenta lui Saturn se va materializa prin ajutorul pe care ti-l va da ca sa-ti ordonezi viata si sa-ti construiesti proiecte noi.

Si norocul va fi unul dintre aliatii tai in 2009, chiar daca pentru asta trebuie sa dovedesti ca ai incredere in tine si sa-ti demonstrezi ca esti inovator (inovatoare) si intreprinzator (intreprinzatoare). Fii pregatit(a) ca sa faci schimbari in ceea ce merge aiurea in viata ta si sa eviti rutina, altfel nici nu vei sti de unde-ti vine ghinionul.

Sortii va vor favoriza in acest an 2009, cand veti putea rezolva unele probleme, fie veti avea unele realizari, ce va vor ajuta sa depasiti mai usor unele nemultumiri. In plan sentimental este posibil sa inregistrati o reusita.
Extravaganta financiara va fi o problema pentru tine in 2009, cu care va trebui sa te lupti.
In anul 2008 ai fost rezervata in ceea ce priveste banii, dar in 2009 nativii din Varsator vor deveni de-a dreptul indemanatici in manuirea banilor.

Vor interveni din nou cheltuieli neasteptate, ca de exemplu reparatii ale masinii, reparatii in casa sau prieteni cu probleme financiare urgente care trebuie ajutati.
Sa nu fiti surprinsi daca primiti un telefon surpriza, un mail sau o vizita care va anunta ca cineva drag voua are nevoie de ajutor.
Asigurati-va ca ceea ce veti face va fi un ajutor real si ca nu ii veti indruma pe carari gresite pe cei car eva solicita ajutorul.
Noul an 2009 va aduce ce e mai bun pentru cei nascuti in semnul zodiei Varsatorului.

Atrageti noi relatii si prietenii interesante care reflecta punctele dumneavoastra de interes nou-descoperite, dar sunteti lipsiti de rabdare cu toti cei care vor sa va acapareze timpul si cu egomaniacii.
Relatiile dumneavoastra de prietenie, si nu numai, vor inflori in acest an si va vor purta pe noi culmi.


Horoscop Pesti 2009


Daca in ultima vreme ati cam fost nevoit sa asistati pasiv la schimbari neasteptate in viata dumneavoastra, in 2009 aveti posibilitatea sa luati fraiele in maini, inca din ianuarie. Cu Nodul Nord in Pesti, veti reusi fara mari eforturi.

Anul 2009 va incepe promitator pentru nativii Pesti si in care succesul poate veni unul dupa altul in tot ceea ce se concretizeaza sub forma de proiect personal. Daca incepi bine vei continua bine si iti va creste increderea in tine. Vei avea ocazia sa cresti pe mai multe planuri, dar pentru asta trebuie sa fii determinat(a) si sa nu-ti pui prea multe intrebari atunci cand te hotarasti sa faci pasi inainte.

Viitorul este stralucitor in 2009 pentru cei nascuti in zodia Pestilor. Unul dintre lucrurile care conteaza foarte mult pentru nativii din Pesti este tinerea promisiunilor.
De aceea anul 2009 va sta pentru zodia pestilor sub semnul respectarii angajamentelor luate.
Cineva foarte apropiat sau un prieten de suflet va avea nevoie de ajutor.

In mijlocul lunii Martie evolutia persoanelor nascute in zoda Pesti va fi urmarita indeaproape de sefi sau o de o figura autoritara din familie. Asa ca va fi nevoie de ceva mai multa implicare din partea Pestilor.
Tineti-va bine, faceti totul ca la carte si sentimenetele de apreciere bine-meritata nu vor intarzia sa apara.

In 2009, sansa este de partea voastra, dar trebuie sa dati dovada de tact. Energia mentala va atinge un maxim in aprilie, asa ca implicarea in unele activitati intelectuale v-ar putea aduce unele succese.
Jupiter este in regres pentru zodia voastra asa ca veti trece destul de usor prin greutati.
Fiti foarte atente la prietenile inchegate in 2009, pentru ca se vor transforma in relatii de lunga durata.

Pestilor le sunt de bun augur calatoriile in 2009: veti avea sansa de a face drumuri lungi si in aceste calatorii vi se vor ivi si multe oportunitati. Nu le ratati.

Spre sfarsitul anului, o relatie de suflet cu cineva special va ajunge la punctul culminant. De-abia la sfarsitul anului veti intelege ca 2009 v-a adus de fapt tot ce v-ati dorit.

Sursa:www.utilecopii.ro

Mancaruri care vindeca



Pentru a manca sanatos, tot ce trebuie sa faci sunt niste calcule precise: scazi cantitatea de grasime, numeri caloriile, imparti portiile. Insa nu trebuie sa uitam sa si adunam mici lucruri care aduc mari beneficii. Daca stim sa combinam corect alimentele, acestea ne vor aduce aportul de substante nutritive de care avem nevoie sa ne mentinem sanatosi.

Cu beneficii care variaza de la oase mai puternice, o vedere mai buna, inima mai sanatoasa sau un sistem imunitar imbunatatit, iata 6 combinatii de alimente pentru micul dejun, pranz sau cina care sunt gustoase, usor de preparat si, mai ales, ne mentin sanatosi sau ne amelioreaza afectiunile pe care le avem.

Cereale integrale + seminte de floarea soarelui = un sistem imunitar mai puternic

Jumatate de cana de seminte de floarea-soarelui amestecata cu cerealele de dimineata iti ofera mai mult de 100% din necesarul zilnic de alfa-tocoferol, cea mai activa forma a vitaminei E. Fiind un antioxidant, vitamina E protejeaza celulele de iunea nociva a radicalilor liberi distructivi care pot duce la cancer si la boli cardiovasculare.

Oua jumari + ardei rosii = piele mai fina

Daca amesteci la papara o jumatate de cana de ardei rosu taiat bucatele, acesta iti va oferi mai mult de 100% din nevoia zilnica de vitamina C care este extrem de benefica pentru pielea ta. Studiile au aratat ca persoanele care consuma mai multa vitamina C au mai putine riduri si pielea este mai hidratata.

Sandvis (orice fel) + frunze de spanac = risc mai mic de a orbi

Numai trei frunze mici de spanac in sandvisul tau si iti vei satisface cel putin 20% din nevoia zilnica de vitamina A. Vitamin A ne ajuta sa vedem in intuneric si ne protejeaza ochii de problemele care apar odata cu inaintarea in varsta, probleme care pot duce la pierderea vederii.

Salata + somon = sanatataea inimii si creierului

Daca adaugi 85 gr de somon la salata vei atinge jumatate din necesarul saptamanal de omega-3. Acizii grasi care se gasesc in somon ajuta la imbunatatirea sanatati inimii si a creierului.

Ceai verde + lamaie = riscuri scazute de cancer

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, iar daca adaugi lamaie vei obtine o bautura care lupta impotriva cancerului, sporind continutul de catecine. Sucul de lamaie pastreaza cea mai mare cantitate de catecine, insa si portocalele, lime si grapefruit au aceeasi functie numai ca nu la fel de puternica.

Paste (orice fel) + patrunjel = oase mai puternice

Daca adaugi doar sase lingurite de patrunjel in sosul pentru paste vei obtine aportul zilnic necesar de vitamina K, care este importanta pentru sanatatea oaselor, prevenind fracturile si deterioararea oaselor.