CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

joi, 9 aprilie 2009

Ceai cu cannabis, vandut si in Romania


Ice tea cu cannabis, produsul care a fost lansat pana acum in Austria, Germania, Spania sau Anglia, poate fi gasit de luna aceasta si pe piata din Romania.
Vandut sub numele de "C-Ice Swiss Cannabis Tea", bautura contine, pe langa ingredientele clasice ale ceaiului cu gheata, sirop de flori de canepa (5%) si THC (0,0015%) - substanta activa din cannabis.
Distribuitorii din Romania ai bauturii, Depozitul de Vinuri (DDV), sustin ca proprietatile narcotice ale cannabisului au fost eliminate, astfel incat bautura sa nu creeze dependenta.
"Fiind vorba de un produs unic, ce nu mai are concurenta nicaieri in lume nu exista posibilitatea unui studiu de piata, insa din experienta avuta si cu celelalte produse din portofoliul DDV, precum si de caracteristicile consumatorilor romani, ce sunt deschisi spre noutate putem spune ca va fi bine primit pe piata romaneasca", ne-a declarat Dragos Mindreci, directorul de comunicare al DDV.

Distribuit in 37 de tari

C-Ice a inregistrat in Austria vanzari de peste 500.000 de doze anual.
In Marea Britanie, C-Ice este comercializat in "health shops" datorita continutului sau cat mai natural posibil - aroma si sirop de canepa indiana, continut scazut de zahar si ambalaj reciclabil.
C-Ice Swiss Cannabis Tea este "inventia" germanului Mr. Rinaldo Eckman, proprietarul Naturart AG, care a studiat timp de 10 ani posibilitatea crearii unui astfel de produs.
Eckman a vandut drepturile de productie companiei Thurella si drepturile de distributie companiei Seagull.
Astfel, in vara anului 2003, C-Ice a fost lansat in Elvetia si Austria.
In momentul de fata, C-Ice este distribuit in peste 37 de tari din intreaga lume. In Romania, C-Ice se comercializeaza prin Depozitul de Vinuri (DDV) pe segmentul de piata Ho.Re.Ca. In ceea ce priveste strategia de dezvoltare a vanzarilor, urmatorul canal ce va fi atacat este cel al lanturilor de benzinarii, urmand apoi locatiile tip super si hypermarketuri din principalele orase ale tarii.

Stupefiant sau nu


Autoritatile au declansat o ancheta in cazul produsului C-Ice Swiss Cannabis Tea. Astfel, imediat dupa lansarea pe piata din Romania, ceaiul cu canabis - C-Ice Swiss Cannabis Tea - a ajuns in laboratorul de testare a stupefiantelor de la Institutul Criminalistic al Politiei.
In acest moment, ceaiul este inca sub teste, iar distribuitorii asteapta rezultatele.
Dupa experienta altor tari, acolo unde testele au aratat ca elementele din produs se gasesc in concentratii foarte mici si faptul ca nu contine tetrahydro-cannabinols (THC), reprezentantii DDV sunt convinsi ca produsul va fi in continuare prezent si pe piata din Romania.

Sursa:www.9am.ro

6 comentarii:

Orry spunea...

Criss, ceaiul asta nu e tocmai o noutate in Ro. Si nu te contrazic - nu spun ca lansarea lui n-a fost intr-adevar acum o luna, spun doar ca, C-Ice, se gasea - bine mersi, in magazinele din Baile Herculane inca de anul trecut!

( nu e rau - l-am gustat!. Parerea mea, e ca mai mult decat un energizant, nici ca incape vorba!)
Te pup

criss spunea...

Probabil ca este mai mult decat un energizant daca agita atatea spirite...Si eu te pup.

HTC photography spunea...

se gaseste de mult la noi, e adevarat nu peste tot. Nu e cine stie ce de capul lui! Reclama sufletul comertului! Sau cum se spune despre crocodil: "E mai mult verde decat lat" :)
Oricum merita incercat, macar o data.

Anonim spunea...

e doar un ceai. Canabisul e mai mult de forma pentru a atrage lumea sa il cumpere macar odata.Totul este comercial.

criss spunea...

N-am de gand sa-l incerc pentru simplul motiv ca am incetat, de o caruta de ani,sa mai cumpar bauturi de gen:ice-tea, coca-cola etc.Niciodata nu m-am omorat dupa ele, iar daca ma risc sa beau ceva, zac zile in sir.Bleah.

Mircea spunea...

E o mare prostie ca marihuana e interzisa. Dar poate ca nu e de fapt o prostie; baietii care se ocupa cu heroina/cocaina si alte tampenii trebuie sa traiasca si ei, nu?! Un drog inofensiv, cum e cannabisul, legal le-ar scadea din profit.