CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

vineri, 13 februarie 2009

Vitamina B1



Vitamina B1 este extrem de necesara pentru metabolismul normal al hidrantilor de carbon in organism si de aceea in cazul unei mari cantitati de hidranti de carbon in hrana creste si necesitatea in aceasta vitamina.In cazul unei cantitati insuficiente de vitamina B1 in hrana,la inceput se ob- serva o scadere a capacitatii de munca,senzatie de greutate in picioare,re-activitate scazuta,dureri pe traiectul nervilor.

Ulterior se pot observa pierderea sensibilitati cutanate,tulburari ale activitati cardiace, edeme si polinervrita(inflamatia trunchiurtilor neroase).

In tarile Asiei,avitaminoza B1 este cunoscuta sub numele de boala "beriberi".

Sursele de vitamina B1 sunt constituite de paine de secara si painea din faina de grau integrala,hrisca,crupele de ovaz,fasolea,mazarea,

soia,carnea(mai ales cea de porc), ficatul, rinichii, ouale, cartofii.Foarte multa vitamina B1 se gaseste in drojdia de bere.

In painea alba,din faina de grau de calitate superioara, aproape nu exista vitamina B1 si de aceea trebuie sa ne hranim, nu numai cu paine alba,

ci si cu paine neagra.

1 comentarii:

http://www.erotica.ro spunea...

Afrodisiac garantat Forever Multi-maca (prezentare: flacon cu 60 tablete) este un produs care reuneste efectele mai multor plante medicinale, cunoscute si utilizate de secole, chiar si de civilizatiile antice: Maca, Tribulus Terrestris, Muira Puama, Catuaba, Arginina, Saw Palmetto, Pygeum Africanum, Coenzima QI0, Natto (soia fermentata).
Maca supranumita "ginseng Peruvian", Creste vitalitatea, energia, rezistenta, libidoul, performantele sexuale, stimuleaza spermatogeneza si ovulatia. Tribulus Terrestris are proprietati afrodisiace si tonice. Mareste productia de testosteron.
Muira Puama supranumit si "lemnul potentei" este frodisiac, tonic sexual, util in tratarea epuizarii nervoase si depresiei.
Catuaba este stimulator al libidoului: intareste organismul oamenilor cu stare generala de oboseala si ii ajuta pe cei cu tulburari de memorie.
Arginina ajuta la tratarea infertilitatii masculine.
Saw Palmetto este folosit in tratarea tulburarilor aparatului genitor-urinar si a hiperplaziei benigne a prostatei (adenom de prostate).
Pygeum Africanum Folosit este folosit in tratarea hiperplaziei benigne a prostatei (BPH), prostatita, infertilitate masculina si impotenta...
Coenzima Q10 este o substanta prezenta in toate celulele organismului, absolut indispensabila tuturor proceselor energetice care se desfasoara in interiorul acestora. Contribuie la scaderea tensiunii arteriale, deci reduce riscul atacurilor de cord si a bolilor cardiovasculare. Antioxidant, stimuleaza raspunsul imun al organismului, intarzie imbatranirea.
Natto (soia fermentata), bogat in vitamina B12. Are efecte anticoagulante, anti-imbatranire, antibiotice; previne atacurile de inima, atacurile celebrale, senilitatea, cancerul, osteoporoza si obezitatea. Imbunatateste digestia si previne bolile intestinale cauzate de agenti patogeni. Din cele de mai sus se desprind numeroase utilizari ale preparatului Forever Multi-Maca, dintre care subliniem: Energizant si revitalizant general al organismului, recomandat tuturor celor care fie desfasoara activitati stresante sau solicitante fizic, sau se confrunta cu sindromul oboselii cornice Stimulator al libidoului si al performantelor sexuale, fiind denumit si "Viagra vegetala". Are proprietati afrodisiace si de crestere a potentei.
http://www.erotica.ro/forever-multimaca-p2333-c24.html