CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

vineri, 27 februarie 2009

Machiajul in functie de personalitate




De multe ori ne trezim ca suntem prizonierele unei rutine, ca dimineata punem pe noi rapid cele mai la indemana si mai simple haine, ne machiem cu putin rimel si blush si iesim pe usa ca o furtuna. Timpul nu ne mai lasa deloc sa ne evaluam si sa luam decizii care sa fie in concordanta cu ceea ce noi ne dorim. Stilul personal este cel mai important atunci cand dorim sa ne simtim bine in pielea noastra. Aceasta regula nu se aplica numai in coafarea parului si in vestimentatie, ci si in make-up. Pentru sezonul cald, tendintele in make-up pot fi usor asociate cu trei dintre cele mai puternice personalitati feminine: femeia naturala, femeia romantica si femeia provocatoare.


FEMEIA NATURALA - ai o personalitate linistita, serioasa, cu un farmec feminin ce vine de la sine. Preferi securitatea, esti foarte responsabila si practica, ambitioasa si hotarata. Preferi un machiaj simplu, care sa-ti evidentieze calitatile naturale, fara a recurge la trucuri excesive. Iata cum poti modela un astfel de machiaj:

• Exfolieaza si hidrateaza tenul in mod regulat. Pentru un machiaj natural, tenul trebuie sa arate impecabil.
• Evita fondul de ten crema, foloseste un fond de ten usor sub forma de spuma. Poti inlocui fondul de ten cu un hidratant bun cu SPF si mici particule stralucitoare.
• Nu ceda tentatiei de a aplica prea mult blush. Nuantele de roz perlat sunt cele mai potrivite.
• Foloseste farduri in nuante neutre. Foloseste dermatograful sau eyelinerul numai pe pleoapa de sus. Opteaza pentru gloss-uri transparente.

FEMEIA ROMANTICA
- jucausa si plina de energie, esti sensibila la frumos si foarte empatica. Flexibila si deschisa la nou esti foarte creativa si dornica sa fii in centrul atentiei. Vorbareata si optimista, machiajul potrivit pentru tine este descris de accente feminine si senzuale, de nuante pastelate si un ten stralucitor. Iata regulile pentru un astfel de machiaj:

• Pentru un ten luminos amesteca fondul de ten cu o picatura de lotiune de corp cu particule stralucitoare.
• Obrajii trebuie sa fie centrul atentiei, foloseste un blush in nuante deschise si vesele sau chiar un lip gloss stralucitor, aplicandu-l cu varfurile degetelor.
• Foloseste farduri de ochi pastelate, dar in nuante subtile, in niciun caz intense.
• Concentreaza-te pe gene, acestea trebuie sa fie lungi si gata sa cucereasca. Foloseste un ondulator de gene si doua straturi de mascara.
• Lasa buzele cat mai naturale, foloseste un gloss in nuante neutre.
• La sfarsit, foloseste o pudra stralucitoare pe care sa o aplici in cantitati foarte mici pe obraji, pe frunte, pe barbie si chiar pe decolteu.

FEMEIA PROVOCATOARE - cu o inteligenta aparte, esti facuta sa conduci si excelezi in comunicare. Iti bazezi deciziile pe logica, dar uneori iti place sa-ti asumi riscuri si esti foarte entuziasta. Iti place sa te implici in discutii contradictorii si nu accepti sa fii refuzata. Fiind o femeie puternica si greu de multumit, ai o inclinatie spre drama si iti place sa te simti intotdeauna ca pe covorul rosu. Iata cateva reguli de make-up care sa te ajute:

• Un look dramatic striga pentru un ten imaculat. Alege un fond de ten care acopera foarte bine orice pata.
• Ochii trebuie sa fie in centrul atentiei. Nu te limita numai la nuante de carbune si de maron, joaca-te cu nuantele! Mov, albastru, verde toate culorile sunt o optiune excelenta. Daca iti este totusi teama de culori prea puternice, atunci opteaza pentru farduri crema, care vor mai imblanzi culoarea.
• Alege un bronzer in locul unui blush, pentru a nu construi un machiaj exagerat.
• Din moment ce ochii sunt in centrul atentiei, mentine buzele in nuante cat mai naturale.

Sursa:www.divahair.ro

0 comentarii: