CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Fructul pasiunii, pentru un somn linistit



Cunoscut ca si 'passion fruit' sau 'maracuja', fructul pasiunii este specific zonelor tropicale din America. Este cunoscut pentru florile sale mari, albe, cu nuante purpurii si roz- si se cultiva si in Africa si India, Peru, Brazilia si Ecuador.
maracuya.jpg Cunoscut ca si 'passion fruit' sau 'maracuja', fructul pasiunii este specific zonelor tropicale din America. Este cunoscut pentru florile sale mari, albe, cu nuante purpurii si roz- si se cultiva si in Africa si India, Peru, Brazilia si Ecuador.

Planta ofera o gama larga de intrebuintari, atat florile, cat si fructul si frunzele fiind folosite in diverse scopuri. Sucul fructului pasiunii, dar in principal frunzele sale contin alcaloizi, cu efecte hipotensive, sedative si antispastice. De fapt, frunzele sale sunt folosite in destul de multe tari ca medicament. Floarea fructului pasiunii are efecte sedative si poate induce somnul; ea este folosita in tratarea copiilor hiperactivi, sau in cazuri de astm, insomnie, probleme gastrointestinale si probleme cauzate de menopauza. In cantitati mari, floarea poate avea si efecte halucinogene.

Cercetatorii americani au descoperit ca extractele din fructul pasiunii galben pot omori celulele canceroase, in vitro. Acest lucru se datoreaza continutului mare de carotenoide si polifenoli.
Sursa:culinar.ro

0 comentarii: