CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

vineri, 23 ianuarie 2009

Cromoterapia



Cromoterapia poate fi aplicata in diferite moduri, fiind o terapie accesibila oricui doreste sa beneficieze de efectele sale.Cromoterapia este folosita involuntar de oameni, prin hainele pe care le poarta. De aceea este foarte important sa fim atenti la culorile pe care le purtam si care ne inconjoara.

Astfel, putem beneficia de efectele cromoterapiei, daca suntem atenti la hainele pe care le purtam. In functie nu numai de tendintele modei, ci si de starile cu care ne confruntam predominant, ne putem efectiv alege imbracamintea in functie de proprietatile culorilor respective. Urmand necesitatile pe care dorim sa le satisfacem sau rezolvarea unor probleme de sanatate ne vom alege imbracamintea in functie de culorile care ne sunt folositoare. Acest lucru este foarte usor de realizat de catre oricine, evitand culorile cu efecte nefaste.

O alta modalitate usoara si destul de accesibila de aplicare a cromoterapiei este folosirea sticlelor colorate.

Este suficient sa ne procuram sticle obisnuite, colorate insa din fabrica, intr-o culoare adecvata intentiei noastre. O asemenea sticla colorata avand, se intelege, culoarea pe care o dorim, va fi umpluta cu apa obisnuita si apoi va fi expusa astupata, cat mai mult timp la soare. Aceasta apa va fi apoi bauta in locul apei obisnuite. Daca nu reusim sa gasim sticle colorate conform necesitatilor noastre, putem recurge la sticle transparente pe care le vom infasura, inainte de expunerea la soare, intr-o folie transparenta adecvat colorata trebuintelor noastre.

Metoda cea mai eficienta in cromoterapie implica folosirea unei lampi de cromoterapie.

Lampa de cromoterapie poate fi orice lampa de mare putere utilizata de fotografi in laboratoarele foto. Respectiva lampa de cromoterapie este ermetic inchisa si la ea se pot atasa filtre colorate diferit in functie de necesitatile noastre. Cand o folosim, vom atasa la ea un anumit filtru din sticla colorata in functie de efectul pe care il dorim.

La aceasta lumina adecvata ne vom expune corpul de la 10 minute la 3 ore pe zi. Este foarte important sa fim atenti ca filtrele la aceasta lampa sa fie schimbata in functie de culoarea aleasa.

Se mai poate utiliza, daca dispunem, un proiector de diapozitive al carui bec va fi ales sa aiba o putere de la 150 la 400 W. In acest caz, evident, se va atasa in exterior, deasupra obiectivului, fie un geam de filtru de culoare adecvata, fie filtre fotografice, in functie de culorile existente, adaptate pe deplin cerintelor noastre.

In lipsa unui proiector de diapozitive, putem utiliza chiar o lupa condensatoare convergenta, urmarind sa focalizam cu aceasta lumina, mai ales asupra zonelor afectate. Evident, in acest caz, inaintea focarului se va aseza un geam - filtru de o culoare potrivita cat mai bine situatiei pe care vrem sa o tratam.


Avand procurate cele necesare cromoterapiei, vom afla influentele exacte ale principalelor culori, precum si semnificatiile lor de-a lungul timpului.

Rosu - culoarea pasiunii

Rosul, semnifica, in general, dorinta sub toate aspectele ei precum si impulsul de a actiona. Este culoarea pasiunilor ardente, a dragostei si a vietii, a erosului, a sangelui si a focului, a fortei virile. Rosul este de asemenea, culoarea inimii, intrupare a ardorii si a tineretii. Florile rosii daruite unei femei reprezinta un simbol al iubirii pline de pasiune.
Rosul este culoarea pe care creierul nostru o observa cel mai repede, simtindu-se stimulat de ea. Este cunoscut faptul ca rosul si negrul stimuleaza cel mai mult fantasmele erotice. Probabil de aceea femeile se imbraca in rosu si isi vopsesc unghiile cu rosu atunci cand vor sa atraga atentia asupra lor. Prin urmare, este evident faptul ca rosul este o culoare afrodiziaca, trezind dorinte, incitand.

Visiniu - culoarea romantismului

Culoarea visiniu trezeste in noi stari de afectivitate pura, lipsita de egoism si posesivitate. Rosul visiniu confera o atmosfera de euforie afectiva, farmec si romantism.

Portocaliu - culoarea libidoului

Portocaliul, in general, semnifica senzualitatea, libidoul, trairile erotice intense, amorul fizic, starile sexuale plenare. Culoarea portocaliu este un excelent stimulent sexual. Expunerea la o lumina portocalie o anumita perioada de timp ne permite sa resimtim o plenara stare de libertate fata de tot ceea ce ne limiteaza fiinta. Ea ne ajuta totodata sa devenim mai toleranti.

Albastru - culoarea iubirii elevate

Culoarea albastra ne ajuta sa ne deschidem cu entuziasm fata de tot ceea ce este elevat si minunat in jurul nostru. Totodata culoarea albastra ne va face sa fim intr-o cat mai buna armonie cu cei din jurul nostru.

Indigo - culoarea iubirii pline transfigurare

Culoarea indigo semnifica aspiratia catre plenitudinea extatica, creativitatea, iubirea transfiguratoare. Culoarea indigo ne va face sa resimtim profund misterul iubirii.

Violet - culoarea iubirilor sublime

Culoarea violet trezeste in noi aspiratia de a stabili relatii intime sublime, pure, care sa ne ofere implinire si fericire deplina, armonizandu-ne profund si complet intreaga noastra fiinta.

Alb - culoarea iubirii pure

Albul este simbolul puritatii. Imbracata intr-o rochie alba, mireasa se daruieste sotului in noaptea nuntii.

Cunoscand semnificatiile si influentele pe care aceste culori le au, va recomandam sa alegeti culorile atat in functie de preferinte, cat si in functie de ceea ce doriti sa treziti in propria fiinta sau in mediul ambiental in care traiti.


Sursa:www.angel.org.ro

4 comentarii:

Nina spunea...

Hello Criss,
merci, merci de mesaj, te urmez aici.
XO,Nina

criss spunea...

Kisses Nina.....you make a good work in your blogs.
Have a good evening.

AndreA spunea...

Sarebbe fabtastico fare un trattamento ... :-)

Un abbraccio, a presto! :-)

delta spunea...

Ce mult ai scris!