CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

miercuri, 17 decembrie 2008

Superstitii din popor


Pisica neagra

Se zice ca atunci cand o pisica neagra trece prin fata ta trebuie sa faci cativa pasi inapoi si sa scuipi de 3 ori. Poate aceasta suprestitie e putin schimbata, depinde de zona in care te-ai nascut sau locuiesti. In orice caz , ea exista si trebuie sa recunoastem ca macar o data si tot ne-am retras putin din calea unei pisici.


Cutitul
Sa indrepti spre cineva un cutit aduce ghinion. Nu vorbim aici de agresivitate. Ce trebuie sa faci? Asezi cutitul pe masa si apoi cealalta persoana il va ridica de acolo. Daca esti probabil inainte de a pregati o petrecere si ai ajutoare in bucatarie aceasta superstitie poate fi o corvoada. Asta doar in cazul in care, crezi in ea.

Spalatul vaselor

Daca iti uzi tricoul in timp ce speli vasele inseamna ca te vei marita cu un betiv. Recunoastem ca aceasta superstitie nu ne convine deloc. Cine nu si-a udat tricoul spaland vasele macar o data? In cazul in care ajungi sa ai un sot “iubitor de bautura”, atunci aceasta superstitie poate fi raspunsul la cum ai ajuns acolo.

Prosopul

Daca iti scapi prosopul din mana dupa ce te-ai sters pe fata inseamna ca vei primi un vizitator. Nu ramane decat sa te schimbi repede de pijamale, nu se stie niciodata.

Ploaia
Daca ploua si este inca soare afara se spune ca Diavolul isi bate sotia. Chiar nu intelegem de ce asta ar influenta vremea?

Mancarimea

Daca ai mancarimi in palma dreapta inseamna ca vei primi bani iar daca ai mancarimi in palma stanga inseamna ca vei da bani iar daca ai mancarimi pe nas cineva vorbeste despre tine in momentul respectiv sau vei auzi niste vesti.

Cu siguranta exista mai multe superstitii decat cele pe care le-am ales noi, ceea ce speram este ca nici una dintre ele nu interzice sa scrii un articol despre ele.

Si nu te gandi sa strambi din nas…pentru ca nu se stie niciodata.

2 comentarii:

AndreA spunea...

Un abbraccio e un bacio. :-)

criss spunea...

Grazie Andrea.
Un buon fine di settimana.